DIY: BOLES DE DÉCOPATCH I LLAÇOS DE SACA / DIY: BOLAS DE DÉCOPATHC Y LAZOS DE SACA

Inspirat amb la darrera entrada, avui us portem dos DIY per decorar l’arbre de Nadal que us explicarem pas a pas per tal de que pugueu fer a casa.

Inspirado con la última entrada, hoy os traemos dos DIY para decorar el árbol de Navidad que os explicaremos paso a paso para que podáis hacer en casa.

BOLES DE DÉCOPATCH / BOLAS DE DÉCOPATCH

El primer DIY que us presentem servei per reciclar les boles de Nadal que moltes vegades es tenen guardades i no s’usen des de fa anys. En aquest cas les folrarem amb diaris, però també es poden fer servir partitures velles, papers vells de llibres o si es vol…sempre es pot comprar un paper de décopatch que ens agradi.

El décopatch és una de les infinites tècniques que tenim en el món de l’scrapbook i que consisteix en fer bocins de paper que amb l’ajuda d’un pinzell i una cola especial aniran cobrint la superfície desitjada.

El primer DIY que os presentamos sirve para reciclar las bolas de Navidad que muchas veces se tienen guardadas y no se han usado en años. En este caso hemos utilizado periodicos, pero también se pueden usar partituras viejas, papeles viejos de libros o si se quiere…siempre se puede comprar un papel de décopatch que nos guste.

El décopatch es una de las infinitas técnicas que tenemos en el mundo del scrapbook y consiste en hacer pedazos de papel que con la ayuda de un pincel y una cola especial irán cubriendo la superficie deseada.

– MATERIAL / MATERIAL

* boles de Nadal velles / bolas de Navidad viejas

* paper de diari / papel de periódico

* pinzells / pinceles

* guix de décopatch / yeso de décopatch

* cola de décopatch / cola de décopatch

* cordill prim / cordel fino

*betum / betún

imag imag2

– PROCEDIMENT / PROCEDIMENTO

Primer de tot i amb l’ajuda d’un pinzell pintarem les boles amb el guix de décopatch, aquest pas previ es fa per dos motius: un perquè quan apliquem la cola dcéopatch s’adareix millor i dos perquè així tapem el color antic de la bola i no ens arrisquem a que transparenti. De totes maneres, qui vulgui, pot saltar-se’l o bé només pintar la part de dalt de tot on posarem el cordill.

Primero de todo y con la ayuda de un pincel pintaremos las bolas con el yeso de décopatch, este paso previo se hace por dos motivos: uno porque cuando apliquemos el pegamento dcéopatch se pegue mejor y dos porque así tapamos el color antiguo de la bola y no nos arriesgamos a que transparente. De todos modos, quien quiera, puede saltárselo o bien sólo pintar la parte de arriba de todo donde pondremos el cordel.

imag3

Es fan tallets petits del diari, preferiblement de la part on hi ha lletres. Un cop els tinguem, ja es pot començar a aplicar la cola décopatch i anar encanxant els tallets de diari. Es fa una capa a sota de la cola, es posa el diari i seguidament es passa una capa per sobre. Aquest procediment es repeteix les vegades que faci falta fins que la bola quedi coberta.

Se hacen trocitos pequeños de periódico, preferiblemente de la parte donde hay letras. Una vez los tengamos, ya se puede empezar a aplicar el pegamento décopatch e ir pegando los trocitos de periódico. Se hace una capa encima de la bola, se pone trocito de pariódico y seguidamente se pasa una capa por encima. Este procedimiento se repite las veces que haga falta hasta que la bola quede cubierta.

image1

Un cop tenim totes les boles fetes, les deixem assecar. Aquest pas és molt important per tal de poder passar al següent.

Una vez tenemos todas las bolas hechas, las dejamos secar. Este paso es muy importante para poder pasar al siguiente.

image2

Per tal de donar un toc rústic a les boles, les envellirem amb el betum. Primer posarem el betum amb un pinzell i després l’escamparem amb un drap.

Para dar un toque rústico a las bolas, las envejeceremos con el betún. Primer pondremos el betún con un pincel y luego lo esparciremos con un paño.

image1

image2

Finalment els hi posarem un cordill per poder-les penjar a l’arbre.

Finalmente los pondremos un cordel para poderlas colgar en el árbol.

image3

 

LLAÇOS DE SACA / LAZOS DE SACA

Els llaços de saca no són res més que el que indica el seu nom. A continuació us presentem un tutorial en el que veureu que fer-los és molt i molt fàcil…us animem a que ho proveu!!!

– MATERIAL / MATERIAL

* tela de saca / tela de saca

* cordill gruixut / cordel grueso

* tisores / tijeras

llaços (1)

– PROCEDIMENT / PROCEDIMENTO

Primer de tot tallarem la saca fent unes tires d’uns 60cm de llarg per uns 4cm d’ample.

En primer lugar cortaremos la saca haciendo unas tiras de unos 60cm de largo por unos 4cm de ancho.

llaços (13)

Per formar el llaç buscarem la meitat de la tira i li donarem forma tal com es mostra a continuació:

Para formar el lazo buscaremos la mitad de la tira y le daremos forma tal como se muestra a continuación:

llaços (14)

llaços (10)

llaços (11)

Amb un cordill gruixut farem cinc voltes al centre del llaç i farem un nus a la part de darrera deixant un tros de cordill per tal de poder lligar els llaços a l’arbre.

Con un cordel grueso haremos cinco vueltas en el centro del lazo y haremos un nudo en la parte de atrás dejando un trozo de cordel para poder atar los lazos en el árbol.

llaços (12)

llaços (2)

llaços (3)

Així de fàcil és fer llaços de saca i així de monos queden!!!

Así de fácil es hacer lazos de saca y así de monos quedan!!!

llaços (9)

Esperem que us animeu amb aquests DIY per la vostra decoració nadalenca!!!!

Esperamos que os animéis con estos DIY para vuestra decoración navideña !!!!

cropped-peu-de-post.png

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s