EL TORTELL DE REIS

Avui m’he llevat amb ganes de fer coses dolces i he decidit fer el Tortell de Reis que menjarem demà tota la família. Sé que el blog no és de receptes…però em fa il·lusió mostrar-vos la meva creació, i poder, vist el resultat, algú més s’anima a fer un Tortell de Reis.

És una elaboració que no és difícil, però vol paciència i estona. Us deixo la recepta que he seguit per si algú s’anima a fer-la:

INGREDIENTS MASSA MARE

  • 10g de llevat de París
  • 35g d’aigua
  • 75g de farin

INGREDIENTS MASSAPÀ

  • 150g de farina d’ametlla
  • 150g de subre
  • aigua
  • sal a proporció

INGREDIENTS MASSA

  • 35g de sucre
  • 20g de llard
  • 250g de farina
  • 1 ou
  • 65g d’aigua
  • 1 llimona (ratlladura)
  • sal a proporció
  • fruita confitada

Primer farem la massa mare agafant un bol on hi posarem el llevat i triturem amb la mà. Seguidament hi afegirem l’aigua i la sal i ho barrejarem. Tot seguit hi afegirem la farina i ho remenarem fins que quedi una massa homogènia. Aquesta massa l’hem de tapar amb un drap de cuina i deixar-la reposar fins que dobli el seu volum en un lloc tebi i sense corrents.

IMG_3652

Per preparar el massapà posarem la farina d’ametlla, el sucre i la sal en un bol i ho barrejarem. Tot seguit hi afegirem aigua fins que aconseguim una massa tova però que no es trenqui. Si es vol, el massapà es pot preparar la nit anterior així agafa més consistència. Sobre una superfície enfarinada formarem un xurro amb el massapà i hi amagarem el rei i la fava.

IMG_3654 IMG_3661

La massa de tortell tan es pot fer a mà com amb una màquina/robot d’amassar. Per fer-la, posarem el sucre, el llard, la ratlladura de la llimona, l’aigua i la sal en un bol i ho remenarem bé. Tot seguit hi afegirem l’ou i la farina i ho amassarem fins que ens una massa ben elàstica. Seguidament hi afegirem la massa mare i ho amassarem bé fins que ens quedi una textura homogènia i elàstica. Per saber si està correcte o no, el millor és estirar-la amb les mans i si se’ns trenca vol dir que encara falta amassar-la més. Tot seguit l’estirem sobre el marbre donant-li una forma de rectangle de la mateixa llargària que el massapà i suficientment ampla per embolcallar el massapà. Un cop tenim aquesta forma hi col·loquem el massapà a dins, adjuntem les dues puntes i la deixem reposar en un lloc tebi i sense corrents fins que dobli el seu volum (aproximadament 2 hores)

IMG_3653

IMG_3658

IMG_3660

Un cop ha llevat pintem la part de sobre amb ou i hi col·loquem la fruita confitada i hi tirem una mica de sucre barrejat amb aigua.

IMG_3663

Finalment posarem el tortell al forn a 230º durant vint minuts (o fins que estigui cuit). El deixarem refredar i bon profit!!
IMG_3673

No oblideu que avui és la nit de Reis…una nit molt màgica on la il·lusió i innocència dels més petits contagia als més grans…gaudiu-la moltíssim i que us portin forces coses!!!

cropped-peu-de-post.png

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s